Från att ha haft all tid i världen till att bli mamma. Det finns ingen period i livet då man är så behövd som under småbarnsåren. Efter att ha fått tre barn på lite drygt fyra år var jag tvungen att se över hur jag använde min tid. Mer närvaro med barnen OCH mer egentid? Här är mitt recept:

1. Sluta plocka

Största tidstjuven alla kategorier är det ständiga plockandet. Ett Sisyfos-arbete som är dömt att misslyckas. Stå ut med stöket. Kör ett plock-race om dagen!

2. Stäng av tv:n

Var tar all din tid vägen? Varje gång du tar upp telefonen, sätter på tv:n, surfar på Ipaden försvinner flera minuter. Och händer det flera gånger i timmen… Bestäm dig för vad som är värt din tid och energi. Och kom ihåg, även om skärmen upplevs som vila är det inte vila för hjärnan.

3. Sluta ät godis

Godisätande kan vara härlig nedvarvning men kan också göra dig trött och passiv. Var uppmärksam på det. Är det värt din tid?

4. Stanna hemma

Ett barn, då kan man behöva komma ut. Flera?! Stanna hemma. Du behöver inte gå på öppna förskolan, mammaträffarna och babysimmet. Du behöver inte köpa nya kuddar på Ikea eller jaga extrapriser på barnskor. Du får stanna hemma (om du vill!).

5. Gör en sak i taget

Multitasking gör att saker tar längre tid. Du tror du sparar tid när du lagar mat, slänger in en tvätt och slår in ett paket samtidigt. Det gör du inte. Välj vad som är viktigt. Behåll fokus där. Gör en sak i taget.

Vill du ha hjälp att bryta en ond cirkel av stress? Välkommen till min föreläsning “Lugn OCH effektiv på jobbet” i Stockholm 20/4 eller Göteborg 28/4. Boka här! Eller varför inte gå en kurs i Personlig utveckling med mig 6-7/5 i Göteborg eller 10-11 juni i Stockholm! Läs mer och boka här. Varmt välkommen!

Categories: Uncategorized